Spoffin 2014 - Cardboardia in Amersfoort

Cardboardia is een tijdelijke stad die door de bezoekers zélf wordt gebouwd van karton. In Rusland en Finland is Cardboardia al enkele jaren een ware hit. Als het aan Festival Spoffin ligt is Nederland het volgende land en komt Cardboardia naar Amersfoort.

Alles van karton
Cardboardia is een echte stad in het klein, maar dan van milieuvriendelijk, brandveilig en eenvoudig te recyclen karton. Met alles er op en er aan: huizen, winkels, cafés, musea en een stadhuis. En ja, je kunt er zelfs trouwen. Om de stad binnen te komen heb je een visum nodig, maar dat is gratis en voor iedereen verkrijgbaar. De bewoners maken zelf hun huizen en leven zich daarbij helemaal uit in hun creativiteit. Ondernemende types beginnen er voor korte tijd een eigen café of een ander bedrijfje voor enkele weken.

Sociaal event
Vele tienduizenden mensen bezochten de kartonnen steden in Moskou, Sint-Petersburg, Perm en Helsinki. Als het aan Spoffin ligt, komt daar in 2014 Nederland bij. Cardboardia past perfect in de trend van stadsfestivals als sociaal event en heeft alles in zich om ook in Nederland een hit te worden!

Wat? Waar? Wanneer?
Cardboardia beslaat een oppervlak van minimaal 1.000 en maximaal 4.000 vierkante meter: bijna even groot als een voetbalveld. De stad kan zowel binnen als buiten (in een grote tent) opgebouwd worden.


Sergey Korsakov, alias Tyran of Cardboardia, presenteerde het project tijdens zijn bezoek aan Amersfoort op 7 februari 2013 tijdens PechaKucha Night.

amersfoort.cardboardia.info