De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel [NL] Indiaan

Een groep dampende twintigers trekt zich terug in de resten van de natuur, op zoek naar de voetsporen van de Native American. Ze zoeken in ritmes en vredespijpen, in schors en in scheppingsverhalen, in postcards en films. Ze scannen hun geweten en hun vurigste verlangens. Een nieuwe stam wordt geboren. Een ode aan een verloren cultuur. Indiaantje spelen op hoog niveau. Hoe kan je de grond bezitten?

De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel staan voorstellingen van verse theatertalenten die links- of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan. De makers, Vincent Brons & Anneke Sluiters, waren samen al eerder te zien in De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen).

Idee: Vincent Brons & Anneke Sluiters. Spel: Vincent Brons, Anne Fé de Boer, Joke Emmers, Tarik Moree (stage) en Len Pillen (stage). Speciale dank aan: Sebastiaan Smink. Eindregie: Mara van Vlijmen. Trajectbegeleider Vincent Rietveld. Foto: Sofie Knijff.

(3 reviews)


SPOFFIN 2017   Bovenkamer
Genre: locatietheater
Duur: 75 minuten
Taal: NL
Leeftijd:

DAG TIJD LOCATIE ENTREE ZET IN AGENDA
vri 25 aug 2017 21.00-22.15 #5 Burgemeester Brouwersplantsoen € 15,00 - bestellen iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google
zat 26 aug 2017 21.00-22.15 #5 Burgemeester Brouwersplantsoen € 15,00 - bestellen iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google

Annette Embrechts – 14-07-2017 08:00

‘Actrice Joke Emmers zorgt voor het echte omslagpunt in Indiaan: zij fulmineert tegen alles wat ze het uur daarvoor hebben laten zien. (...) Vervolgens storten ze zich in een ghost-dans in trainingspakken. Zwetend en stampend op een echt hellend vlak.’ (de Volkskrant)

Ron Rijghard – 10-06-2017 08:00

‘Beproefd stijlmiddel is om elke scène te lang te laten duren, met de uitgesponnen slotscène, waarin heftig wordt gedanst, als prachtige climax. Deze groep is liever eigenwijs dan dat ze makkelijk behapbare kunst maken. Dat pakt goed uit.’ (NRC Handelsblad)

Sofie Knijff – 09-06-2017 08:00

‘Wat nemen we eigenlijk uit deze voorstelling mee, behalve het feit dat we niet ‘indiaan’ maar ‘native american’ moeten zeggen? Het slotritueel dat dan voor ‘echt’ moet doorgaan (ten opzichte van de groteske poging van ervoor) is tam en ongevaarlijk.’ (Theaterkrant.nl)

Je waardering in 1 tot 5 sterren:

Je review:

0/50 woorden

Je naam en werkend e-mailadres:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd maar uitsluitend gebruikt om je identiteit te controleren. Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de plaatsing van de review kunt bevestigen. Zonder bevestiging wordt de review niet geplaatst. We houden ons het recht voor om reviews met beledigende of discrimerende taal te weigeren.