02-04-2012

Lonneke Regter zakelijk leider van Spoffin

Internationaal multi-arts festival Spoffin in Amersfoort heeft Lonneke Regter (34) uit Amsterdam aangetrokken als zakelijk leider en marketeer. Regter heeft twaalf jaar werkervaring in het culturele veld, onder meer als freelance adviseur, manager, musicus, musicoloog en journalist bij organisaties als de Raad voor Cultuur, de Volkskrant en het Concertgebouw.

Lonneke Regter zakelijk leider van Spoffin
Lonneke Regter: "Spoffin is voor mij een voorbeeld van hoe je in korte tijd iets moois en nieuws kunt neerzetten." (Foto: Ida Bromberg)

“De opzet van Spoffin spreekt mij erg aan,” zegt Regter, die twee dagen per week voor het festival gaat werken. “De organisatievorm is open en flexibel; kwaliteit en inhoud staan bij de programmering voorop en toch is het festival vrij toegankelijk en laagdrempelig. Spoffin is voor mij een voorbeeld van hoe je in korte tijd iets moois en nieuws kunt neerzetten. Het festival heeft de potentie naast bezoekers uit de regio ook landelijk, Europees en internationaal liefhebbers van straat- en locatietheater trekken.”

Regter opereert naast artistiek leider Alfred Konijnenbelt, die sinds de eerste editie in 2010 verantwoordelijk is voor onder meer de programmering van het festival. “Spoffin bevindt zich nog in de groeifase,” stelt Regter. “Ik wil graag zorgen voor een solide, gemengde financiering en werken aan een uitstekende landelijke, Europese en uiteindelijk ook internationale reputatie.” Ze kijkt in haar enthousiasme nu al uit naar een feestelijke vijfde en tiende editie van het festival.

Regter kent de festivalwereld van verschillende kanten: als optredend musicus (contrabas en violone), als bezoeker en als medewerker van onder meer het Holland Festival, Festival Classique en het Festival Oude Muziek. Vorig jaar zette Regter de stichting Musonia op, waarmee zij nieuwe formats en concepten in de podiumkunsten initieert, zoals Club Classique (klassieke concerten in een nachtclub). “Daarnaast wil ik ook graag voor een festival werken. Die dynamiek past bij mij: in korte tijd veel bereiken, goed voorbereid naar een climax werken. Daar haal ik mijn energie vandaan.”

Regter kent de regio Utrecht goed en denkt dat de stad Amersfoort een heel geschikte locatie is voor een festival als Spoffin. “Ik heb heel veel zin de stad beter te leren kennen. Op een Spoffin-fiets, ja!”

Festival Spoffin

Terug