Spoffin bespeelt tot en met 2020 binnenstad
Guillem Albà verzorgde de openingsvoorstelling van Spoffin 2016 op de Hof. (Foto: Nico Brons)

Spoffin bespeelt tot en met 2020 binnenstad

Festival Spoffin kan de komende vier jaar de Amersfoortse binnenstad blijven bespelen. De weekmarkten op de Hof, het Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt maken tot en met 2020 plaats voor Spoffin. Dat heeft het Amersfoortse college begin september besloten. Ook Amersfoort Jazz heeft de komende jaren de marktverplaatsing toegewezen gekregen. (09-09-2016)
> Lees verder

Veel pareltjes tijdens Spoffin 2016

Pareltjes van voorstellingen, veel zon en enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland. De zevende editie van Spoffin, het internationale festival voor professioneel straat- en locatietheater in Amersfoort, trok volgens passantentellingen een recordaantal van 42.000 bezoekers. Spoffin programmeerde dit jaar van vrijdag- tot en met zondagavond 167 voorstellingen, verspreid over 17 verschillende locaties in en rond de binnenstad: van de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof tot Plantsoen West, voormalig klooster de Mariënhof en de Nieuwe Stad.
(28-08-2016)
> Lees verder

Spoffin lanceert nieuw programma voor bedrijven: ‘Hier gaat iedereen van genieten’

‘We organiseren jaarlijks zo’n 200 ontmoetingen, maar met cultuur doen we nog niet zo veel. Dus wij zijn heel blij met Spoffin op Locatie, het is echt iets bijzonders,’ zegt Adith van Vuuren van Matchpoint. Spoffin op Locatie is één van de onderdelen van het nieuwe programma voor bedrijven van het Amersfoortse festival voor professioneel straat- en locatietheater. ‘Persoonlijk vind ik Spoffin een geweldig festival met enorm veel verrassende acts, van klein en ontroerend tot groots en lachwekkend. Des te leuker dat mensen die niet in staat zijn zelfstandig naar het festival te komen, hier nu ook van kunnen genieten.’
(21-08-2016)
> Lees verder