Buitentheaterfestivals bundelen krachten
De jaarlijkse Zomerpreview werd zaterdag voor het eerst onder auspiciën van de nieuwe vereniging voor buitentheaterfestivals gehouden. Foto: Henry Krul

Buitentheaterfestivals bundelen krachten

Een sterkere positie bij overheden en fondsen op lokaal, provinciaal, nationaal en Europees niveau, meer samenwerking, delen van kennis en ervaring en samen met artiesten producties ontwikkelen: dat zijn de ambities van de nieuwe Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland (VBFN). Alfred Konijnenbelt van het Amersfoortse festival Spoffin en Casper de Vries van De Tuin de Lusten presenteerden de plannen van de VBFN afgelopen zaterdag tijdens de zogenoemde Zomerpreview in Amersfoort, een jaarlijks terugkerende, informele bijeenkomst voor festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland.
(08-02-2015)
> Lees verder

Zomerpreview: veel nieuwe acts, installaties en initiatieven

Of u maar even wilt stoppen. Het Amersfoortse Actic, bekend van onder meer De Stille Fanfare, trok de aandacht met hun vermakelijke Kiddy Ride Police Patrol tijdens de Zomerpreview in en rond het Rietveldpaviljoen aan de Amersfoortse Zonnehof. Een drankje was onder meer te halen bij de interactieve parasolbar van Theater Gajes, strategisch opgesteld bij de ingang van het paviljoen. (08-02-2015)
> Lees verder

Inschrijving voor Spoffin OFF 2015 open

Spoffin in Amersfoort biedt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland ook tijdens de zesde editie van het internationale street arts festival weer de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan publiek en theaterprofessionals. Artiesten kunnen zich via de website tot en met 31 maart inschrijven voor Spoffin OFF. (01-02-2015)
> Lees verder