Spoffin 2015: druk, zonnig en sfeervol
De Burnt Out Punks uit Zweden zetten de Hof in vuur en vlam (Foto Wim Lanser)

Spoffin 2015: druk, zonnig en sfeervol

De zesde editie van Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort, was een groot succes. De organisatie schat dat er 40.000 bezoekers zijn geweest, ongeveer even veel als voorgaande jaren. Er waren weliswaar wat minder voorstellingen, maar toch voelde het festival veel drukker doordat er per show veel meer bezoekers waren. Spoffin speelde zich af onder een stralende zon en in een uitzonderlijk goede sfeer met volle terrassen en pleinen. (30-08-2015)
> Lees verder

Spoffin: brede samenwerking met horeca

‘Horeca voelt zich voor het blok gezet’, luidt de kop in het AD | Amersfoortse Courant van 27 augustus 2015 boven een artikel over de samenwerking tussen Festival Spoffin en horecabedrijven in de Amersfoortse binnenstad. Spoffin herkent zich niet in het verhaal en wijst erop dat er een brede samenwerking is met de horeca.
(27-08-2015)
> Lees verder

Spoffin 2015: laat je verrassen in de straten van Amersfoort

Spectaculair vuurcircus, mysterieus maskertheater, surrealistische dans dwars door de stad en innemend jong circustalent. De zesde editie van internationaal street arts festival Spoffin staat weer voor de deur. Jong en oud kan van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus genieten van professioneel circustheater, dans, straatspektakel en theater uit heel Europa. Voor het eerst heeft Spoffin een grote openingsvoorstelling: met benzine overgoten vuurcircus van de Burnt Out Punks uit Zweden.
(19-08-2015)
> Lees verder

Lees het Spoffin 2015 festivalmagazine!

Het festivalmagazine van Spoffin 2015 zit als bijlage bij DeStadAmersfoort.nl van woensdag 19 augustus. Het magazine bevat interviews met 10 groepen en artiesten uit binnen- en buitenland, zoals de Burnt Out Punks, Joan Catalá, Mr. Pejo’s Wandering Dolls, BANDART Productions, Arch8, Teater Fusentast, Cink Cink Cirk en Koeterwaals. Verder vind je in het magazine informatie over alle andere voorstellingen, praktische informatie en het blokkenschema waarmee je je eigen route kunt uitstippelen tijdens deze zesde editie van Spoffin van 28 tot en met 30 augustus.
(19-08-2015)
> Lees verder

Spoffin internationale springplank voor buitentheater

Benieuwd wat de jongste generatie professionele circusartiesten in Europa maakt? En hoe anarchistisch de openingsvoorstelling van de Burnt Out Punks is, die met veel liefde en een buslading explosieven de openbare ruimte terug eisen voor kunst en cultuur? Spoffin, het internationale festival voor professioneel straat- en locatietheater, biedt ook dit jaar een programma dat interessant is voor zowel een breed publiek als voor programmeurs van andere Nederlandse en Europese festivals die Spoffin jaarlijks bezoeken. Deze zesde editie van Spoffin in Amersfoort, van 28 tot en met 30 augustus, telt 106 voorstellingen van 30 groepen uit 15 verschillende landen, waaronder 11 Nederlandse premières.
(19-08-2015)
> Lees verder

Buitentheater kent geen grenzen

Waarom en hoe stimuleren en ondersteunen overheidsinstanties het reizen van nationale buitentheater gezelschappen? Festivalorganisatoren uit heel Europa gaan hierover op zaterdag 29 augustus tijdens internationaal street arts festival Spoffin in gesprek met overheidsinstanties uit onder meer Catalonië, Frankrijk, Engeland en Nederland. Theatermakers, circusartiesten en professionele straattheater groepen in Europa treden net zo vaak op in het buitenland als in eigen land. Een groot deel van de gezelschappen speelt zelfs vaker in het buitenland dan in het land van herkomst. (17-08-2015)
> Lees verder

Spoffin krijgt Europees kwaliteitslabel

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is één van de eerste Europese festivals die het nieuwe EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt ziet het Europese label als een erkenning voor de artistieke en internationale koers die het festival vaart.
(03-06-2015)
> Lees verder