Cardboardia zoekt makers en performers voor grootse Parade tijdens Spoffin

Cardboardia zoekt makers en performers voor grootse Parade tijdens Spoffin

Wil je fantastische creaties maken van karton? Groots optreden en meedoen aan een spectaculaire en vrolijke optocht met metershoge fantasieobjecten, bizarre voertuigen en indrukwekkende machines tijdens internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort? Het team van de Cardboardia Parade nodigt je van harte uit voor Cardboardia’s Intensive Street Performance Lab! (18-07-2014)
> Lees verder

Kamperen bij Amersfoortse ouderen voor FutureShock op Spoffin

‘De beste camping van Amersfoort.’ Theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks van Onderwater Producties verbleven vierentwintig uur onder ouderen in Amersfoort. Ze zetten hun tentje op tussen de appelboompjes op het door de kenmerkende heggen omzoomde veldje van Hofje Armen de Poth. Ook bezochten zij woonzorgcentrum De Koperhorst om ouderen te interviewen en te filmen. Onderwerp: de voordelen van ouder worden. (11-07-2014)
> Lees verder

Spoffin 2014 haalt rijkdom aan artiesten naar Amersfoort

Tijdens de vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin beleven ruim twintig producties hun Nederlandse of wereldpremière, waaronder het Amersfoortse locatieproject Arbeid Adelt van Ten Cate Theater in de voormalige Prodent-fabriek. Ook in aanloop naar het festival van 28 tot en met 31 augustus, gebeurt al veel in de stad. Artiesten komen aan hun voorstellingen werken of gaan op bezoek bij gastvrije Amersfoorters. (21-06-2014)
> Lees verder

Spoffin zoekt vrijwilligers voor jubileumeditie

Zonder vrijwilligers geen festival. “Ook wij zijn weer op zoek,” zegt Joris Postulart, de vrijwilligerscoördinator bij het Amersfoortse festival Spoffin. “Ervaring is geen vereiste, die kun je hier juist opdoen. Dus hou je van theater en kun je leuk met mensen omgaan, meld je dan vooral aan.” (10-06-2014)
> Lees verder

Horeca en Spoffin bundelen krachten

Festival Spoffin en het merendeel van de horeca in de Amersfoortse binnenstad werken deze zomer samen aan het creëren van een echte festivalsfeer op de verschillende pleinen. Het festival, cafés en restaurants werken tijdens het weekeind van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus voor het eerst met een gemeenschappelijke exploitatie. Spoffin zorgt in goed overleg voor het concept en de artistieke invulling en de horeca voor de uitvoering. (25-05-2014)
> Lees verder

Sheyda Darab werkt tijdens Spoffin residentie aan nieuwe solo

Internationaal street arts festival Spoffin biedt jonge theatermakers jaarlijks een residentie aan, die hen de kans geeft te werken aan een nieuwe productie. Dit jaar komt de Iraans-Nederlandse Sheyda Darab naar Amersfoort. De danseres, docente, theatermaakster en choreografe zal haar werkverblijf gebruiken voor het ontwikkelen van haar solo ‘From dust till dust’, die vervolgens tijdens Spoffin in première gaat. Het festival beleeft dit jaar zijn 5e editie, van 28 tot en met 31 augustus 2014. (19-05-2014)
> Lees verder

Zomerpreview brengt artiesten en festivals samen

Meer dan 130 festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic – een korte Urban Safari – en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring. (02-02-2014)
> Lees verder

Fotoverslag Spoffin 2013 te downloaden

Uitgebreid nagenieten van het afgelopen festival: dat kan met het Fotoverslag van Spoffin 2013. Er staan schitterende foto's in gemaakt tijdens de vierde editie van Spoffin door Wander Boessenkoel, Ida Bromberg, Nico Brons, Henry Krul, Wim Lanser, Karin Methorst, Cees de Vries en Cees Wouda. De teksten zijn van Ida Bromberg (idaschrijft.nl) en het boekje is vormgegeven door Anita Simons (symsign.nl) (29-10-2013)
> Lees verder

Festival Spoffin trekt 40.000 bezoekers

Met een record aantal van 40.000 bezoekers heeft internationaal street arts festival Spoffin het afgelopen weekeind een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Organisatie en artiesten kijken uiterst tevreden terug op de drie dagen theater, dans, circustheater en andere voorstellingen in en rond de Amersfoortse binnenstad. Ook de Amuses in theater De Flint op de vooravond van het driedaagse festival is een succesvolle traditie gebleken. (25-08-2013)
> Lees verder

Spoffin-programma in handige iPhone-app

Het complete programma van street arts festival Spoffin (22-25 augustus 2013) staat in de superhandige app VivaFestival. Je vindt er informatie over alle 45 groepen die spelen en samen zo’n 200 optredens geven op zo’n 20 locaties. Stel je hoogstpersoonlijke agenda samen en krijg automatisch seintjes als een optreden bijna begint. Tip andere festivalbezoekers door je waardering te geven. VivaFestival wijst je zelfs de weg van de ene naar de andere locatie. En bij wijzigingen in het programma ben je als eerste op de hoogte. Lees wat anderen over Spoffin zeggen op Twitter (#spoffin) en volg het laatste nieuws. VivaFestival werkt op iPhone, iPod touch en iPad. De laatste versie 1.2, gelanceerd op 28 juli 2013, is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en biedt daarnaast verbeterde ondersteuning van Twitter. Download ’m nu! (29-07-2013)
> Lees verder