Fototentoonstelling vijf jaar Spoffin
Foto's die Amersfoortse fotografen maakten tijdens 5 jaar Spoffin, te zien op de stationstraverse. Foto: Cees de Vries.

Fototentoonstelling vijf jaar Spoffin

Intergalactische roze aliens, een klunzige kok die vuur spuwt, twee jongleurs die wel houden van een waterballet: tal van fotografen hebben de afgelopen vijf jaar de meest kleurrijke voorstellingen van festival Spoffin vastgelegd. Met een fototentoonstelling op station Amersfoort blikt Spoffin terug op enkele hoogtepunten en bedankt de organisatie alle fotografen voor hun tomeloze inzet. De expositie op de stationstraverse telt 24 foto’s van voornamelijk Amersfoortse fotografen en is de hele maand augustus te zien. Een aantal foto’s is ook te koop.
(24-07-2015)
> Lees verder

Explosief vuurcircus opent Spoffin 2015

Eindelijk heeft hij het voor elkaar: Burnt Out Punks komt naar Amersfoort. Dit met benzine overgoten vuurcircus stond al geruime tijd op het verlanglijstje van Spoffin’s artistiek leider Alfred Konijnenbelt. De Zweedse groep verzorgt de openingsvoorstelling van Spoffin 2015 op vrijdagavond 28 augustus op de Hof. (23-06-2015)
> Lees verder

Spoffin krijgt Europees kwaliteitslabel

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is één van de eerste Europese festivals die het nieuwe EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt ziet het Europese label als een erkenning voor de artistieke en internationale koers die het festival vaart.
(03-06-2015)
> Lees verder

Spoffin OFF: rennende dansers en piepjonge circusartiesten

Festival Spoffin heeft uit zo’n tweehonderd aanmeldingen uit bijna dertig verschillende landen twintig groepen en artiesten geselecteerd voor het OFF programma, onderdeel van het internationale street arts festival dat het laatste weekeinde van augustus in en rond de binnenstad van Amersfoort plaatsvindt. ‘Spoffin wordt steeds bekender, ook buiten Europa,’ zegt Alfred Konijnenbelt, artistiek leider van het festival. Spoffin werkt dit jaar voor het eerst samen met Scholen in de Kunst. ‘We kunnen voorafgaand aan Spoffin de dansstudio aan het Eemplein gebruiken voor het residentieproject, dat ook onderdeel is van Spoffin OFF.’ (23-04-2015)
> Lees verder