Lees het Spoffin 2014 festivalmagazine!
Het Spoffin festivalmagazine 2014

Lees het Spoffin 2014 festivalmagazine!

Het festivalmagazine van Spoffin 2014 zit als bijlage bij de DeStadAmersfoort.nl van woensdag 20 augustus. Het magazine bevat interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland zoals Wieke ten Cate, Actic, Poolse Vis, Patrick Nederkoorn, TENT circustheater producties, Cardboardia en Sheyda Darab. Verder staat er informatie in het magazine over alle voorstellingen van deze vijfde editie (van 28 tot en met 31 augustus), achtergrondartikelen over hedendaags sponsorschap, samenwerking met de horeca en over de Spoffin shop. (20-08-2014)
> Lees verder

Internationale gastprogrammeurs prijzen Spoffin

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is in korte tijd uitgegroeid tot een aantrekkelijk publieksfestival dat ook onder artiesten en professionals zeer in trek is. Artistiek leider Alfred Konijnenbelt zoekt voor Spoffin op onorthodoxe plekken in Europa naar vernieuwende professionele voorstellingen, om zo steeds een programma te kunnen samenstellen dat interessant is voor liefhebbers en fijnproevers en tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek. (19-08-2014)
> Lees verder

Op de fiets? Zet ’m op z’n plek in het rek!

Spoffin is blij dat veel mensen op de fiets naar het festival komen. Om voorstellingen, publiek en horeca de ruimte te geven, houdt de organisatie het festivalgebied graag fietsvrij. Ook mogen op bepaalde plekken vanwege veiligheidsvoorschriften geen fietsen staan. Onder de noemer: ‘Zet je fiets op z’n plek in het rek’ creëert Spoffin tijdens het festival extra fietsstallingen bij diverse toegangswegen. Paarse fietsen aan de rand van de binnenstad wijzen je de weg; je vindt de extra plekken onder meer bij de Kamperbinnenpoort, Mooierstraat, Amicitia en achter de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Gratis en bewaakt je fiets parkeren? Dat kan bij de stallingen St.-Jorisstraat (bij de Hellestraat) en Kamperbinnenpoort (hoek Langestraat en Muurhuizen). De openingstijden zijn tijdens Spoffin verruimd: 29 augustus tot 01.00 uur, 30 augustus tot 02.00 uur en 31 augustus tot 20.00 uur. (19-08-2014)
> Lees verder

Streetfood, ijs en verse sapjes op Spoffin

Mooi aangeklede festivalcafés, mobiele keukens met smakelijk streetfood, leuke busjes met lekkere drankjes en extra veel ruimte voor grote, gemeenschappelijke terrassen op de Hof, Lieve Vrouwekerkhof, Groenmarkt, Appelmarkt en in Plantsoen West. Dat is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Festival Spoffin en vrijwel de gehele horeca in de Amersfoortse binnenstad dit jaar. Festival, cafés en restaurants zorgen deze jubileumeditie van Spoffin voor het eerst gezamenlijk voor alles op het gebied van eten en drinken tijdens het festivalweekeind van 29 tot en met 31 augustus. (17-08-2014)
> Lees verder

Spoffin beloont paarse selfies

Een meet & greet met de jongens van DDF Crew? Wie wil dat nu niet! Of een originele SpoffinKID en - als je ouder bent - een Spoffin vip-arrangement voor twee personen, een Ckaart, een culturele kortingskaart en een weekend BMW-rijden. Festival Spoffin is gestart met een actie waarin Spoffies een hoofdrol spelen. Spoffies zijn paars gepimpte selfies. Leef je uit, maak een selfie waarin de kleur paars de boventoon voert en win! (01-08-2014)
> Lees verder

Spoffin 2014 haalt rijkdom aan artiesten naar Amersfoort

Tijdens de vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin beleven ruim twintig producties hun Nederlandse of wereldpremière, waaronder het Amersfoortse locatieproject Arbeid Adelt van Ten Cate Theater in de voormalige Prodent-fabriek. Ook in aanloop naar het festival van 28 tot en met 31 augustus, gebeurt al veel in de stad. Artiesten komen aan hun voorstellingen werken of gaan op bezoek bij gastvrije Amersfoorters. (21-06-2014)
> Lees verder

Spoffin zoekt vrijwilligers voor jubileumeditie

Zonder vrijwilligers geen festival. “Ook wij zijn weer op zoek,” zegt Joris Postulart, de vrijwilligerscoördinator bij het Amersfoortse festival Spoffin. “Ervaring is geen vereiste, die kun je hier juist opdoen. Dus hou je van theater en kun je leuk met mensen omgaan, meld je dan vooral aan.” (10-06-2014)
> Lees verder

Horeca en Spoffin bundelen krachten

Festival Spoffin en het merendeel van de horeca in de Amersfoortse binnenstad werken deze zomer samen aan het creëren van een echte festivalsfeer op de verschillende pleinen. Het festival, cafés en restaurants werken tijdens het weekeind van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus voor het eerst met een gemeenschappelijke exploitatie. Spoffin zorgt in goed overleg voor het concept en de artistieke invulling en de horeca voor de uitvoering. (25-05-2014)
> Lees verder

Sheyda Darab werkt tijdens Spoffin residentie aan nieuwe solo

Internationaal street arts festival Spoffin biedt jonge theatermakers jaarlijks een residentie aan, die hen de kans geeft te werken aan een nieuwe productie. Dit jaar komt de Iraans-Nederlandse Sheyda Darab naar Amersfoort. De danseres, docente, theatermaakster en choreografe zal haar werkverblijf gebruiken voor het ontwikkelen van haar solo ‘From dust till dust’, die vervolgens tijdens Spoffin in première gaat. Het festival beleeft dit jaar zijn 5e editie, van 28 tot en met 31 augustus 2014. (19-05-2014)
> Lees verder

Zomerpreview brengt artiesten en festivals samen

Meer dan 130 festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic – een korte Urban Safari – en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring. (02-02-2014)
> Lees verder

Festival Spoffin trekt 40.000 bezoekers

Met een record aantal van 40.000 bezoekers heeft internationaal street arts festival Spoffin het afgelopen weekeind een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Organisatie en artiesten kijken uiterst tevreden terug op de drie dagen theater, dans, circustheater en andere voorstellingen in en rond de Amersfoortse binnenstad. Ook de Amuses in theater De Flint op de vooravond van het driedaagse festival is een succesvolle traditie gebleken. (25-08-2013)
> Lees verder