Theatermakers en buitenfestivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview 2015
Beeld van de Zomerpreview 2014 (foto: Henry Krul).

Theatermakers en buitenfestivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview 2015

Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van buitentheater in Nederland en net daarbuiten komen zaterdag 7 februari 2015 naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort voor de derde editie van de Zomerpreview. De organisatie is in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten in samenwerking met de Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland (VBFN), die zich tijdens de Zomerpreview zal presenteren. (02-12-2014)
> Lees verder

Vijfde editie Spoffin evenaart succes

Spoffin, het internationale straat- en locatietheaterfestival in Amersfoort, kijkt tevreden terug op de vijfde editie die zondagavond na meer dan 230 voorstellingen afsloot. Het bezoekersaantal bleef ondanks het wisselvallige weer stabiel: de organisatie schat in dat er net als vorig jaar zo’n 40.000 enthousiaste bezoekers zijn geweest. ‘Het zijn mooie aantallen, we zijn er zeker tevreden over.’ (31-08-2014)
> Lees verder

Alfred Konijnenbelt ontvangt Sint-Jorispenning van stad Amersfoort

Alfred Konijnenbelt heeft de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort ontvangen, ter gelegenheid van de 5e editie van het internationale festival voor straat- en locatietheater Spoffin en de 40e editie van Amersfoorts Theater Terras (beide onderdeel van de Stichting Zomertheater Amersfoort). Burgemeester Lucas Bolsius overhandigde de stadspenning 28 augustus tijdens de tweede voorstelling van de Spoffin Amuses in Theater Flint in Amersfoort. (28-08-2014)
> Lees verder

De professionaliteit van straattheater: wie is er bang voor ‘gratis’?

Programmeurs van tientallen Europese festivals en andere theaterprofessionals komen naar internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort voor een programma met workshops, pitches en een debat op zaterdag 30 augustus met als thema ‘bewegend publiek en statische politiek’ onder leiding van Joost Ramaer, freelance onderzoeksjournalist op het gebied van economie en cultuur. (27-08-2014)
> Lees verder

Feestelijke jubileumeditie Festival Spoffin

Circustheater, magie, dans, theater op bijzondere locaties, muziek en installaties: de komende dagen strijken artiesten en gezelschappen uit heel Europa weer tijdelijk neer in Amersfoort. De vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin gaat donderdagavond traditiegetrouw van start met de Amuses in de Flint, waarna tot en met zondag drie dagen lang op twintig locaties in het Amersfoortse stadshart zo’n 240 voorstellingen zijn te beleven. (24-08-2014)
> Lees verder

Lees het Spoffin 2014 festivalmagazine!

Het festivalmagazine van Spoffin 2014 zit als bijlage bij de DeStadAmersfoort.nl van woensdag 20 augustus. Het magazine bevat interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland zoals Wieke ten Cate, Actic, Poolse Vis, Patrick Nederkoorn, TENT circustheater producties, Cardboardia en Sheyda Darab. Verder staat er informatie in het magazine over alle voorstellingen van deze vijfde editie (van 28 tot en met 31 augustus), achtergrondartikelen over hedendaags sponsorschap, samenwerking met de horeca en over de Spoffin shop. (20-08-2014)
> Lees verder

Internationale gastprogrammeurs prijzen Spoffin

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is in korte tijd uitgegroeid tot een aantrekkelijk publieksfestival dat ook onder artiesten en professionals zeer in trek is. Artistiek leider Alfred Konijnenbelt zoekt voor Spoffin op onorthodoxe plekken in Europa naar vernieuwende professionele voorstellingen, om zo steeds een programma te kunnen samenstellen dat interessant is voor liefhebbers en fijnproevers en tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek. (19-08-2014)
> Lees verder

Zomerpreview brengt artiesten en festivals samen

Meer dan 130 festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic – een korte Urban Safari – en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring. (02-02-2014)
> Lees verder