Alfred Konijnenbelt ontvangt Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort
Alfred Konijnenbelt, drijvende kracht achter het locatie- en straattheater in Amersfoort van de afgelopen decennia. Foto: © Wim Lanser

Alfred Konijnenbelt ontvangt Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort

Alfred Konijnenbelt heeft de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort ontvangen, ter gelegenheid van de 5e editie van het internationale festival voor straat- en locatietheater Spoffin en de 40e editie van Amersfoorts Theater Terras (beide onderdeel van de Stichting Zomertheater Amersfoort). Burgemeester Lucas Bolsius overhandigde de stadspenning 28 augustus tijdens de tweede voorstelling van de Spoffin Amuses in Theater Flint in Amersfoort. (28-08-2014)
> Lees verder

De professionaliteit van straattheater: wie is er bang voor ‘gratis’?

Programmeurs van tientallen Europese festivals en andere theaterprofessionals komen naar internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort voor een programma met workshops, pitches en een debat op zaterdag 30 augustus met als thema ‘bewegend publiek en statische politiek’ onder leiding van Joost Ramaer, freelance onderzoeksjournalist op het gebied van economie en cultuur. (27-08-2014)
> Lees verder

Feestelijke jubileumeditie Festival Spoffin

Circustheater, magie, dans, theater op bijzondere locaties, muziek en installaties: de komende dagen strijken artiesten en gezelschappen uit heel Europa weer tijdelijk neer in Amersfoort. De vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin gaat donderdagavond traditiegetrouw van start met de Amuses in de Flint, waarna tot en met zondag drie dagen lang op twintig locaties in het Amersfoortse stadshart zo’n 240 voorstellingen zijn te beleven. (24-08-2014)
> Lees verder

Internationale gastprogrammeurs prijzen Spoffin

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is in korte tijd uitgegroeid tot een aantrekkelijk publieksfestival dat ook onder artiesten en professionals zeer in trek is. Artistiek leider Alfred Konijnenbelt zoekt voor Spoffin op onorthodoxe plekken in Europa naar vernieuwende professionele voorstellingen, om zo steeds een programma te kunnen samenstellen dat interessant is voor liefhebbers en fijnproevers en tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek. (19-08-2014)
> Lees verder

Spoffin 2014 haalt rijkdom aan artiesten naar Amersfoort

Tijdens de vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin beleven ruim twintig producties hun Nederlandse of wereldpremière, waaronder het Amersfoortse locatieproject Arbeid adelt van Ten Cate Theater in de voormalige Prodent-fabriek. Ook in aanloop naar het festival van 28 tot en met 31 augustus, gebeurt al veel in de stad. Artiesten komen aan hun voorstellingen werken of gaan op bezoek bij gastvrije Amersfoorters. (21-06-2014)
> Lees verder

Zomerpreview brengt artiesten en festivals samen

Meer dan 130 festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic – een korte Urban Safari – en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring. (02-02-2014)
> Lees verder