Spoffin opent inschrijving LAB 2016
Walkwoman gebruikte de residentie in 2015 voor het vervolmaken van een interactief dansproject dwars door de stad. Foto: Christophe Lavaud.

Spoffin opent inschrijving LAB 2016

Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort nodigt theatermakers in heel Europa uit om zich aan te melden voor Spoffin LAB, de residentie voorafgaand aan het festival, in de maand augustus. Spoffin LAB biedt jonge theatermakers hiermee ook in 2016 weer de mogelijkheid om tijdens een intensieve residentieperiode in Amersfoort te werken aan de eindmontage van een nieuwe productie. De voorstelling gaat vervolgens in première tijdens het festival, komend jaar van 25 tot en met 28 augustus.
(24-11-2015)
> Lees verder

Spoffin 2015: druk, zonnig en sfeervol

De zesde editie van Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort, was een groot succes. De organisatie schat dat er 40.000 bezoekers zijn geweest, ongeveer even veel als voorgaande jaren. Er waren weliswaar wat minder voorstellingen, maar toch voelde het festival veel drukker doordat er per show veel meer bezoekers waren. Spoffin speelde zich af onder een stralende zon en in een uitzonderlijk goede sfeer met volle terrassen en pleinen. (30-08-2015)
> Lees verder

Spoffin krijgt Europees kwaliteitslabel

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is één van de eerste Europese festivals die het nieuwe EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt ziet het Europese label als een erkenning voor de artistieke en internationale koers die het festival vaart.
(03-06-2015)
> Lees verder