Spoffin-workshops bij Scholen in de Kunst
Cink Cink Cirk leert deelnemers aan de workshop jongleren met alles wat maar de lucht in kan. (Foto: Ivo Oskar Osvald)

Spoffin-workshops bij Scholen in de Kunst

Scholen in de Kunst en het internationale street arts festival Spoffin, dat zich van 28 tot en met 30 augustus in de binnenstad van Amersfoort afspeelt, gaan dit jaar voor het eerst samenwerken. Tijdens het festival treden tientallen artiesten uit binnen- en buitenland op. Spoffin en Scholen in de Kunst hebben twee groepen, Cink Cink Cirk uit Tsjechië en BANDART Productions uit Hongarije, bereid gevonden vlak vóór het festival een speciale workshop te geven. (02-08-2015)
> Lees verder

Expositie vijf jaar Spoffin in stationstraverse

De Amersfoortse wethouder van cultuur, Bertien Houwing, heeft zaterdag 1 augustus de fototentoonstelling Vijf jaar Spoffin in de stationstraverse van Amersfoort CS geopend. De feestelijke handeling werd gepresenteerd door het improvisatieduo Effe Twee Mannetjes in hun Spoffin-paarse maatpakken. Wethouder Houwing kreeg eerst een motorzaag aangeboden om het openingslint mee door te zagen. Toen dat niet lukte knipt ze het vervolgens daadwerkelijk door met een nagelschaartje. (01-08-2015)
> Lees verder

Explosief vuurcircus opent Spoffin 2015

Eindelijk heeft hij het voor elkaar: Burnt Out Punks komt naar Amersfoort. Dit met benzine overgoten vuurcircus stond al geruime tijd op het verlanglijstje van Spoffin’s artistiek leider Alfred Konijnenbelt. De Zweedse groep verzorgt de openingsvoorstelling van Spoffin 2015 op vrijdagavond 28 augustus op de Hof. (23-06-2015)
> Lees verder

Spoffin krijgt Europees kwaliteitslabel

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is één van de eerste Europese festivals die het nieuwe EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt ziet het Europese label als een erkenning voor de artistieke en internationale koers die het festival vaart.
(03-06-2015)
> Lees verder

Spoffin OFF: rennende dansers en piepjonge circusartiesten

Festival Spoffin heeft uit zo’n tweehonderd aanmeldingen uit bijna dertig verschillende landen twintig groepen en artiesten geselecteerd voor het OFF programma, onderdeel van het internationale street arts festival dat het laatste weekeinde van augustus in en rond de binnenstad van Amersfoort plaatsvindt. ‘Spoffin wordt steeds bekender, ook buiten Europa,’ zegt Alfred Konijnenbelt, artistiek leider van het festival. Spoffin werkt dit jaar voor het eerst samen met Scholen in de Kunst. ‘We kunnen voorafgaand aan Spoffin de dansstudio aan het Eemplein gebruiken voor het residentieproject, dat ook onderdeel is van Spoffin OFF.’ (23-04-2015)
> Lees verder