Laatste nieuws en programmawijzigingen
Achref Adhadhi (TN/NL). (Foto: Hussein Hamid)

Laatste nieuws en programmawijzigingen

Als gevolg van een blessure kan Pauline Zoe helaas niet naar Spoffin komen. De Tunesische theatermaker Achref Adhadhi speelt in plaats van haar op de Groenmarkt. Alleen de voorstelling op zaterdag om 15.00 uur vervalt. (25-08-2016)
> Lees verder

Spoffin PRO: internationale ontmoetingen en onverwachte voorstellingen

Spoffin, het internationale festival voor professioneel straat- en locatietheater, ontvangt dit jaar ruim veertig professionals op het gebied van buitentheater uit binnen- en buitenland. Op het programma van Spoffin PRO staan onder meer pitches en een inhoudelijke debat. Spoffin vindt plaats van 25 tot en met 28 augustus in Amersfoort en presenteert voorstellingen van 32 professionele groepen en artiesten uit 17 landen.
(22-08-2016)
> Lees verder

Spoffin lanceert nieuw programma voor bedrijven: ‘Hier gaat iedereen van genieten’

‘We organiseren jaarlijks zo’n 200 ontmoetingen, maar met cultuur doen we nog niet zo veel. Dus wij zijn heel blij met Spoffin op Locatie, het is echt iets bijzonders,’ zegt Adith van Vuuren van Matchpoint. Spoffin op Locatie is één van de onderdelen van het nieuwe programma voor bedrijven van het Amersfoortse festival voor professioneel straat- en locatietheater. ‘Persoonlijk vind ik Spoffin een geweldig festival met enorm veel verrassende acts, van klein en ontroerend tot groots en lachwekkend. Des te leuker dat mensen die niet in staat zijn zelfstandig naar het festival te komen, hier nu ook van kunnen genieten.’
(21-08-2016)
> Lees verder

Spoffin Uitwisseling: VBC Notarissen ontdekt de wereld van de dans

Dansers werken op gevoel en notarissen meer op ratio. Toch zijn de verschillen minder groot dan op het eerste gezicht lijkt. Ook een dansgroep moet rationele beslissingen nemen, alleen al over de zakelijke kant en als notaris kun je niet werkelijk succesvol zijn als je je gevoel helemaal uitschakelt. Dat concludeerden werknemers van VBC Notarissen in Amersfoort afgelopen dinsdag na het bijwonen van een repetitie van Cie. Woest.
(21-08-2016)
> Lees verder

Street arts festival Spoffin: 18 Nederlandse premières professioneel buitentheater

Professionele theatermakers uit 17 overwegend Europese landen presenteren hun nieuwste voorstellingen van 25 tot en met 28 augustus tijdens Spoffin, het internationale festival voor professioneel buitentheater in Amersfoort. Spoffin heeft dit jaar 18 Nederlandse premières, waaronder veel nieuwe, veelbelovende dansproducties op het programma.
(20-08-2016)
> Lees verder

Spoffin 2016: moderne clowns en eigentijdse dans

Marabunta is dit jaar de openingsvoorstelling van street arts festival Spoffin. Guillem Albà stuitert met zijn All In Orchestra het podium op met maar één missie: een groot muzikaal feest met een hoop visuele humor. Ook Rui Paixão, de beste eigentijdse clown van Portugal, komt met zijn theaterproject Cão à Chuva naar Amersfoort om de boel eens flink op te schudden. Marte Boneschansker klimt speciaal voor Spoffin hoog de Onze-Lieve-Vrouwetoren in, waar zij als kluizenaar juist heel stilletjes haar publiek opwacht, voor een intieme één-op-één ontmoeting.
(17-08-2016)
> Lees verder

Lees het festivalmagazine van Spoffin 2016!

Het festivalmagazine van Spoffin 2016 zit als bijlage bij DeStadAmersfoort.nl van woensdag 17 augustus. Het magazine bevat onder meer twaalf interviews met Spoffinartiesten uit binnen- en buitenland en het complete programma, inclusief blokkenschema. Je leest over moderne clowns en eigentijdse dans, Spakenburgse Diva’s, gevonden voorwerpen die auditie doen, huis-, tuin- en-keukenterrorisme en andere voorstellingen over brandende kwesties. Verder vind je in het magazine praktische informatie over de zevende editie van Spoffin, van 25 tot en met 28 augustus in en om de Amersfoortse binnenstad.
(16-08-2016)
> Lees verder

Spoffin Circle: schuif aan bij artiesten voor een mediterraan festivaldiner

De meeste voorstellingen tijdens festival Spoffin, van 25 tot en met 28 augustus in en om de Amersfoortse binnenstad, zijn nog steeds vrij toegankelijk. De organisatie vraagt het publiek na afloop om een vrijwillige bijdrage. Zogenoemde mansers lopen rond met emmertjes om geld op te halen voor de artiesten. Draag je Spoffin een warm hart toe? Je kunt je ook als vriend van het festival aansluiten bij Spoffin Circle!
(11-08-2016)
> Lees verder

Workshops, masterclass en schoolpleinshows in aanloop naar Spoffin

Een hilarische muziekles van knettergekke muzikanten, professioneel klappen leren incasseren en uitdelen, kennismaken met circustheater of aan de slag met dans en acrobatiek? In aanloop naar internationaal street arts festival Spoffin is het allemaal mogelijk. Kies voor een workshop of masterclass en laat je meenemen in de wereld van professionele artiesten. Zit je op 't Hooghe Landt College, Corderius College of Nieuwe Eemland? Dan komen de voorstellingen naar je toe: vijf groepen geven hier voorstellingen op schoolpleinen, nog voor het festival begint. (05-08-2016)
> Lees verder

Spoffin 2016: toegankelijk toptheater

Een voorstelling tientallen meters hoog in de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Briljante dansvoorstellingen. Twee vrouwen die een krat Tsjechisch bier wegtikken in voormalig klooster Mariënhof en voorstellingen die inspelen op de actualiteit. Spoffin 2016 geeft een staalkaart van wat er nieuw en interessant is in het Europese buitentheater. De programmering, met overwegend middelgrote en kleinere producties, is breed: van toegankelijke voorstellingen voor jong en oud tot pareltjes voor de echte theaterliefhebber. Bijna de helft van alle voorstellingen is voor het eerst in Nederland te zien. (01-07-2016)
> Lees verder

Feestelijke openingsavond Spoffin Amuses: reserveer nu!

Amuse is Frans voor plezier. In het Engels staat het voor vermaak. Voor ons Nederlanders is een amuse vooral een smaakvol en kleurrijk hapje dat de smaakpapillen op gang brengt. Amersfoort kent daarnaast ook de Spoffin Amuses: de start van het internationale street arts festival in theater Flint. Goed nieuws: deze feestelijke openingsavond van Spoffin is terug en wel op donderdag 25 augustus. Je kunt vanaf 28 mei kaartjes reserveren!
(27-05-2016)
> Lees verder