Werken bij Spoffin? Word vrijwilliger!
Werken bij festival Spoffin is elk jaar weer een feestje! Foto: Herman Rensenbrink.

Werken bij Spoffin? Word vrijwilliger!

Draag je festivals en theater een warm hart toe, wil je graag goede voorstellingen zien, nieuwe mensen ontmoeten, werkervaring opdoen of eenvoudig weg een bijdrage leveren? Meld je dan aan als vrijwilliger bij festival Spoffin. Je kunt helpen bij zowel de voorbereiding als tijdens het festival. Werken bij Spoffin is elk jaar weer een feestje!
(22-06-2017)
> Lees verder

Performers gezocht voor project Spoffin LAB

Artistiek duo Tal Alperstein (Tel Aviv) en Julia Turbahn (Berlijn) komt als onderdeel van Spoffin LAB twee weken in Amersfoort werken aan een theatrale rondleiding door onze binnenstad. De twee laten je Amersfoort vanuit een geheel ander perspectief ontdekken en ervaren. Basis voor de rondleiding is hun project monumentalise, een choreografische partituur waarbij zij monumenten herbouwen met menselijke lichamen. Alperstein en Turbahn zoeken negen performers die geïnteresseerd zijn in het onderzoek voorafgaand aan Spoffin en die willen optreden tijdens het festival.
(22-06-2017)
> Lees verder

Dansen over de Eem? Stem nu vóór!

Stem je ook voor ‘Waag eens een oversteek’? Het is een project waarbij twintig Amersfoorters in één week tijd leren hoe je over een kabel over de Eem kunt lopen, met de Koppelpoort als decor. Zo’n oversteek vergt moed, doorzettingsvermogen en creëert samenhorigheid. De initiatiefnemers hebben subsidie aangevraagd bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om deze subsidie te krijgen, zijn stemmen nodig. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal en kunnen dus ook jouw stem goed gebruiken! Ga daarvoor naar www.jijmaakthetmee.nl. Je moet daar wel even een account aanmaken, maar dat is snel gebeurd. Let op: stemmen kan nog tot 30 juni!
(21-06-2017)
> Lees verder

Opnieuw Europees kwaliteitslabel voor street arts festival Spoffin

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is opnieuw één van de Europese festivals die het EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. (14-04-2017)
> Lees verder

Fotoboekje Spoffin en Theater Terras 2016

Wat waren ze leuk, de mannen van Les Frères Troubouch. En herinner je Cão à Chuva en HURyCAN nog? En Onderwater Producties? Het fotoverslag van street arts festival Spoffin en Amersfoorts Theater Terras helpt je geheugen opfrissen en geeft een mooie impressie van de vele straat- en locatietheater voorstellingen afgelopen zomer in Amersfoort. (07-11-2016)
> Lees verder