Spoffin wint hoogste Catalaanse cultuurprijs
Joan Català bracht in 2015 de voorstelling Pelat op de Hof in Amersfoort. Fotograaf Wim Lanser maakte er, vanaf de bus van de Burnt Out Punks, een foto van.

Spoffin wint hoogste Catalaanse cultuurprijs

De hoogste Catalaanse cultuurprijs, El Premi Internacional Ramon Llull 2017, is toegekend aan Alfred Konijnenbelt, artistiek leider van het Nederlandse festival Spoffin. Volgens de jury heeft Konijnenbelt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verspreiding van de Catalaanse cultuur in het buitenland door met grote regelmaat artiesten uit deze autonome regio rondom Barcelona te programmeren. Spoffin is het internationale festival voor buiten- en locatietheater dat jaarlijks in het laatste weekeinde van augustus plaatsvindt in Amersfoort. (10-11-2016)
> Lees verder

Fotoboekje Spoffin en Theater Terras 2016

Wat waren ze leuk, de mannen van Les Frères Troubouch. En herinner je Cão à Chuva en HURyCAN nog? En Onderwater Producties? Het fotoverslag van street arts festival Spoffin en Amersfoorts Theater Terras helpt je geheugen opfrissen en geeft een mooie impressie van de vele straat- en locatietheater voorstellingen afgelopen zomer in Amersfoort. (07-11-2016)
> Lees verder

Spoffin opent inschrijving LAB 2017

Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort nodigt Europese theatermakers uit om zich aan te melden voor Spoffin LAB, de residentie voorafgaand aan het festival in de maand augustus. Spoffin LAB biedt jonge theatermakers hiermee ook in 2017 weer de mogelijkheid om tijdens een intensieve residentieperiode in Amersfoort te werken aan de eindmontage van een nieuwe productie. De voorstelling gaat vervolgens in première tijdens het festival, volgend jaar van 24 tot en met 27 augustus. (28-10-2016)
> Lees verder

Veel pareltjes tijdens Spoffin 2016

Pareltjes van voorstellingen, veel zon en enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland. De zevende editie van Spoffin, het internationale festival voor professioneel straat- en locatietheater in Amersfoort, trok volgens passantentellingen een recordaantal van 42.000 bezoekers. Spoffin programmeerde dit jaar van vrijdag- tot en met zondagavond 167 voorstellingen, verspreid over 17 verschillende locaties in en rond de binnenstad: van de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof tot Plantsoen West, voormalig klooster de Mariënhof en de Nieuwe Stad.
(28-08-2016)
> Lees verder

Spoffin lanceert nieuw programma voor bedrijven: ‘Hier gaat iedereen van genieten’

‘We organiseren jaarlijks zo’n 200 ontmoetingen, maar met cultuur doen we nog niet zo veel. Dus wij zijn heel blij met Spoffin op Locatie, het is echt iets bijzonders,’ zegt Adith van Vuuren van Matchpoint. Spoffin op Locatie is één van de onderdelen van het nieuwe programma voor bedrijven van het Amersfoortse festival voor professioneel straat- en locatietheater. ‘Persoonlijk vind ik Spoffin een geweldig festival met enorm veel verrassende acts, van klein en ontroerend tot groots en lachwekkend. Des te leuker dat mensen die niet in staat zijn zelfstandig naar het festival te komen, hier nu ook van kunnen genieten.’
(21-08-2016)
> Lees verder