Meewerken aan Spoffin als vrijwilliger

Een festival als Spoffin maak je nooit alleen! Er werken, zowel voor als achter de schermen, tientallen vrijwilligers bij Spoffin. Het festival kent een kleine professionele staf; het overgrote deel van de taken wordt door vrijwilligers gedaan. Voor de achtste editie van Festival Spoffin (24 t/m 27 augustus 2017) zijn we op zoek naar mensen die met plezier meedoen aan Spoffin.

Wat we je te bieden hebben

In ruil voor twee diensten (meer mag) doen we ons uiterste best om je een gezellige tijd te bezorgen. Nieuwe mensen ontmoeten, goede voorstellingen zien, werkervaring opdoen of simpelweg dit leuke festival mede mogelijk maken? Laat ons weten waarom je wilt helpen en dan gaan wij ons best doen de juiste plek voor je te vinden. Een ding is zeker, we verwelkomen je graag!

Functies

Bij Spoffin zijn er diverse vrijwilligersfuncties te verdelen. Hieronder lees je er meer over.

 • Publieksbegeleider
  De naam zegt het al: je begeleidt het publiek. Waar kunnen ze gaan zitten, hebben ze vragen, moeten er kaartjes gecontroleerd worden? Je bent het visitekaartje van Spoffin rondom de voorstellingen en vindt het daarom leuk om in contact te staan met de bezoekers.
  Actie: tijdens het festival, en dan met name vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus.
 • Kassa/informatiebalie
  Zit je bij een festivalbalie dan verkoop je kaartjes, deel je programmaboekjes uit en beantwoord je vragen van onze bezoekers. Je bereidt je nog een tikkeltje beter voor dan de rest, waardoor je geen vraag onbeantwoord hoeft te laten!
  Actie: tijdens het festival, en dan met name vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus.
 • Marketingteam
  Voor het marketingteam zoeken wij een clubje enthousiastelingen die voorafgaand aan het festival een aantal promotie-activiteiten wil uitvoeren, zoals samen flyers en kranten verspreiden. Ook tijdens het festival heeft de marketingafdeling ondersteuning nodig o.a. bij het afnemen van enquêtes, social media en whatsapp-beheer.
  Actie: in de voorbereiding, tijdens en na het festival, maandag 21 t/m maandag 28 augustus.
 • Mansen
  Bij Spoffin bepaalt het publiek (voor de meeste voorstellingen) achteraf hoeveel ze betalen. Is dat niet redelijk? Als manser ga je daarom na de voorstelling ‘met de pet rond’ om ieders bijdrage op te halen.
  Het geld dat wordt opgehaald gaat altijd direct of indirect naar het salaris van de artiest voor wie je het ophaalt. Je helpt dus de kunstenaar aan zijn of haar inkomen!
  Mansers zijn enthousiaste actievelingen die snappen dat er financiële middelen nodig zijn om Spoffin elk jaar weer te laten plaatsvinden.
  Actie: tijdens het festival, en dan met name vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus.
 • Catering
  Zit je in dit team dan help je misschien wel met het meest belangrijke onderdeel van het festival: eten! Een goed gevulde maag moet niet onderschat worden. Je helpt mee met snijden, serveren en opruimen van de lunches en diners voor medewerkers en artiesten.
  Actie: in de voorbereiding en tijdens het festival, en dan met name donderdag 24 t/m zondag 27 augustus.
 • Runner
  Ben je een beetje avontuurlijk? Als runner weet je aan het begin van je shift nog helemaal niet wat je gaat doen. Moet de bouwploeg even ondersteund worden? Iets snel vervoerd worden? Bij dit soort dingen kom jij in actie. Je houdt er dus van om fysiek bezig te zijn en bent ultra-flexibel.
  Actie: in de voorbereiding, tijdens en na het festival, woensdag 23 t/m maandag 28 augustus.
 • Bouwers en brekers
  Ook bij dit team word je blij van actie. Je kunt de opbouw en breek van Spoffin zien als een gratis work-out. Je bent onder elkaar en dat zorgt altijd voor een mooie sfeer. Bovendien zie jij echt resultaat van je werk. Je bouwt het festival letterlijk op en geloof ons: daar word je blij van! Ook helpt deze groep vrijwilligers de artiesten met laden en lossen. Daar worden zij dan weer blij van.
  Actie: in de voorbereiding, tijdens en na het festival, woensdag 23 t/m maandag 28 augustus.
 • Chauffeurs
  Behalve spullen moeten er ook veel personen vervoerd worden. Theatermakers en bijvoorbeeld speciale genodigden uit het buitenland. Daarom zal je regelmatig heen en weer tussen Schiphol en Amersfoort rijden als chauffeur. Je houdt van autorijden, maakt graag een praatje, maar voelt ook aan wanneer mensen behoefte hebben aan rust.
  Actie: in de voorbereiding, tijdens en na het festival, maandag 21 t/m maandag 28 augustus. Extra druk op woensdag en donderdag.

Aanmelden

Aanmelden kan via onze vrienden van KEES. Een organisatie vol liefde voor cultuurvrijwilligers, net zoals Spoffin. Zij verzorgen dan ook de vrijwilligerscoördinatie. Heb je zin om mee te doen? Kom dan snel in actie!